Vapiano

Toen ik in München was, was ik op zoek naar een glutenvrij restaurant waar ik een snelle hap kon eten. Na wat speurwerk kwam ik erachter dat Vapiano ook glutenvrije optie heeft. Ik ken de keten van de zaak in Eindhoven, maar toen waren er geen glutenvrije opties. Het bezoek in Eindhoven was alweer een jaar of 2 geleden dus besloten we om in München een bezoekje te wagen aan de Vapiano.

 

Eenmaal aangekomen was het erg druk, wat logisch is rond etenstijd in een drukke stad als München. Bij binnenkomst krijg je een pasje. Dit pasje wordt gebruikt om je bestelling op te zetten. Wanneer je het restaurant verlaat, scannen ze de pas en reken je alles af wat je hebt besteld. Om je eten te bestellen ga je in een rij staan voor de open keuken. Je kunt kiezen uit pasta, risotto, pizza, lasagne of antipasta. Ik koos voor pasta, omdat ik op de kaart had gezien dat er glutenvrije pasta was.

 

Normaal worden er 2 pannen tegelijk gebruikt per chef, maar toen ik aangaf glutenvrij te willen, mocht niemand anders bestellen. Schone pannen, schone lepels en een speciaal zakje glutenvrije pasta. Normaal wordt de pasta in water gekookt dat je doet denken aan een frietpan, maar dan voor pasta in plaats voor friet. De glutenvrije pasta wordt niet in dit water gekookt. Die wordt in de saus opgewarmd.

 

Als saus koos ik voor de zalm carbonara. Ik ben zalm fan dus heb niet lang moeten nadenken over mijn keus. Als je wilt, heb je de optie om tegen een meerprijs extra ingrediënten zoals bijvoorbeeld garnalen toe te voegen aan. Deze keer heb ik daar zelf niet voor gekozen omdat mijn honger niet heel groot was.

 

Eenmaal met mijn bord bij de tafel aangekomen, was het tijd om eindelijk te proeven. Na de eerste hap kreeg ik alleen maar meer en meer trek; het was een heerlijke pasta met een heerlijke saus!

 

Op Facebook heb ik gelezen dat je ook pizza kunt krijgen als coeliakie ‘patiënt’ maar hier heb ik zelf nog geen ervaring mee. Met meer dan 200 restaurants over de hele wereld is de kans groot dat je altijd een Vapiano in de buurt kunt vinden om te Genieten zonder Gluten.