Very Italian Pizza

Met mijn werk gaan we met regelmaat uit eten en hierbij wordt er altijd rekening gehouden met mijn glutenintolerantie. Tijdens ons laatste uitje stond een bezoek aan Very Italian Pizza op de planning. Uiteraard ging ik meteen op de website kijken voor de menukaart en daar werd ik positief verrast door de tekst; naast alle glutenvrije gerecht op de kaart kan bijna elke pasta en salade glutenvrij worden geserveerd.

 

Eenmaal aangekomen was ik erg benieuwd hoe er werd omgegaan met glutenvrij. Tot mijn verbazing sprak vrijwel geen ober Nederlands. Uiteraard kan ik Engels, maar in Breda verwacht je te spreken in het Nederlands. Daarnaast merkte je dat er lichte paniek heerste bij de ober. Mogelijk kwam dit omdat we met een grote groep waren, dus laat ik de ober rustig de drankjes opnemen voordat ik lastige vragen ga stellen over glutenvrije gerechten.

 

Na het ontvangen van de drankjes vond ik het tijd om mijn brandende vraag te stellen; welke pasta’s zijn glutenvrij te verkrijgen? Het antwoord gaf mij alles behalve vertrouwen. Het antwoord dat de ober gaf; bijna alle pasta’s. Op mijn vervolg vraag welke dan? Kwam helaas geen antwoord. Ik ging dus op zoek naar een saus waarvan ik de ingrediënten ken en waarvan ik weet dat er geen gluten in zullen zitten. Ik koos voor de pasta carbonara en vroeg bij bestellen nogmaals of dit glutenvrij kon. Het antwoord hierop was ja, dus ik besloot om het risico te nemen. Na een minuutje of 5 kwam de ober terug met de melding dat hij dit niet met glutenvrije spaghetti kon serveren, maar wel met glutenvrije penne. Uiteindelijk vind ik pasta, pasta dus geen probleem zolang het glutenvrij is, ben ik tevreden.

 

De borden kwamen op tafel en niet alleen ik had lichte zenuwen of het goed was gegaan. Een aantal van mijn collega’s waren ook erg benieuwd of alles wel goed gegaan was. Het bord zag er goed uit. Iemand met coeliakie zal ook duidelijk het verschil zien tussen ‘gewone’ pasta en glutenvrije pasta. Ik zag duidelijk dat mijn bord was gevuld met glutenvrije pasta. Na de twijfel die eerder was ontstaan, was dit een zeer aangename verrassing. Toen kwam de grote test; proeven. De pasta was lekker! Niets overdreven, gewoon goede glutenvrije pasta met een lekkere saus. Daarna is het simpelweg wachten. Wordt ik ziek ja of nee? Dit was absoluut niet het geval!

 

Doordat ik geen uitgebreide uitleg heb gehad over wat wel en niet glutenvrij kan, heb ik niet een gerecht waarvan ik echt zeg JAAAAAAAA dat moét je bestellen. Mijn ervaringen rond het glutenvrij eten waren goed, maar niet overdreven geweldig. Ik ga zeker nog een keer terug om te in een rustigere setting te eten, te vragen naar de diverse mogelijkheden en te Genieten zonder Gluten.

 

Ik heb in juni 2019 bij de vestiging in Breda gegeten. Mogelijk lijkt mijn tekst negatief, maar ik deel slechts mijn mening. Ik ben als tevreden gast de zaak uitgelopen en ga zeker nog een keer terug. Deze blog is dus ook niet bedoeld om mensen af te schrikken, maar om mijn eerlijke mening en ervaring te delen.

 

Na het plaatsen van deze blog op mijn Facebook ontving ik de volgende reactie van het restaurant. Wanneer deze uitleg direct was gegeven in het restaurant was mijn vertrouwen in het eten veel hoger geweest. 

"Hai! Wat leuk dat je bij ons hebt gegeten en bedankt voor je blog! Wij vinden het erg belangrijk dat ook mensen met een allergie/intolerantie bij ons kunnen genieten, en bieden hier graag alternatieven voor aan.

De reden dat -bijna- alle pasta’s glut
envrij kunnen, komt doordat wij enkel de ovengerechten lasagna en cannelloni niet glutenvrij kunnen aanbieden (ivm met oa de bechamelsaus).

Wij maken alle sauzen vers en a la minute en gebruiken hierbij absoluut geen gluten. Hierdoor kan elke andere pasta op de kaart worden vervangen door glutenvrije penne.

Een leuk weetje: sinds kort hebben wij ook standaard glutenvrije pizzabodems in huis! Deze kunnen echter wel sporen van gluten bevatten, omdat zij in dezelfde oven worden gebakken.

We hopen je snel weer te mogen ontvangen!"