Albert Heijn

Als je het mij vraagt is dit, op het moment, de beste supermarkt als het gaat om glutenvrij assortiment. Uiteraard zonder nu de andere supermarkten als slecht te bestempelen. De grootste reden voor mij om Albert Heijn tot beste uit te roepen, is het feit dat zij een eigen glutenvrij merk verkopen en daarnaast nog een hoop andere merken.

 

AH vrij van gluten

Het glutenvrije huismerk van Albert Heijn. Zelf koop ik vooral de pasta’s en diverse melen van dit merk. De pasta’s zijn in verhouding niet duur en naar mijn mening erg lekker. De ‘oreo’ koekje van dit merk halen bij mij vaak de koekjes trommel niet. Ze gaan open en nog voor ik er erg in heb, stop ik mijn hand in een lege verpakking.

 

Verse producten

Het verse glutenvrije brood vind ik heerlijk, maar persoonlijk ben ik geen brood eter. Hierdoor gaat het brood niet in 2 dagen op bij mij thuis. Dit zorgt ervoor dat op dag 3 het brood niet lekker meer is. Een mooi excuus om er croutons van te maken, maar natuurlijk wil je het liever als brood eten. Daarnaast merk ik zelf dat het snel uitverkocht is, je moet er in de ochtend dus echt vroeg bij zijn, maar meestal werk ik op dit tijden waardoor ik het alleen in het weekend koop.

Naast het brood vind ik de glutenvrije ravioli ook heel lekker. Een lekkere vulling omhult met heerlijk gladde pasta. Verse pasta wordt vrij weinig verkocht, dus dit is voor mij een grote hit.

 

Schär

Volgens mij is dit nog steeds het meest bekende en verkochte merk als het gaat om glutenvrije producten. Uiteraard kan dit merk dus niet ontbreken in de schappen van de Albert Heijn. Zelf vind ik dit een redelijk duur merk en ook niet altijd even lekker. Vooral het (afbak) brood vind ik redelijk smakeloos en droog. Wat ik wel heerlijk vind zijn de wraps, crackers (Fette croccanti) en de toastjes. Sinds kort is er een nieuwe topper in het assortiment van Schär te koop bij de Albert Heijn; de glutenvrije ‘kinder bueno’ MELTO POCKET.

 

Overige producten

Naast de diverse glutenvrije merken (bovenstaande zijn slechts 2 merken, het assortiment bestaat uit meerdere merken) die in de winkel te vinden zijn. Zijn er ook ‘normale’ merken die 1 of 2 glutenvrije producten aanbiedt. Een aantal mooie voorbeelden hiervan:

- Bossche bollen (Let op; kan sporen bevatten van gluten. Zelf heb ik er geen last van gehad)

- Glutenvrije pizza’s van dr. Oetker

- De rijst noodles van YumYum

 

Naast het feit dat er veel lekkere glutenvrije producten worden verkocht bij de Albert Heijn, doen de glutenvrije producten vaak mee aan de kortingsacties. Dit maakt het kopen van producten bij de Albert Heijn altijd een beetje leuker. Daarnaast heb je de 35% stickers van de Albert Heijn die ook op de Glutenvrije producten worden geplakt. Dit vind ik altijd een mooie reden om toch een nieuw product te proeven. Glutenvrije producten zijn nou eenmaal duur, maar de kortingsacties van de Albert Heijn zorgen ervoor dat je ook voor minder geld kunt Genieten zonder Gluten.

Glutenvrije Bossche Bollen van de Albert Heijn
Vers glutenvrij brood