Aldi

De Aldi

Ik doe vrijwel standaard al mijn boodschappen bij de Aldi. Dit omdat ze vaak leuke aanbiedingen hebben en daarnaast langzaamaan steeds meer glutenvrije producten hebben. Is het de winkel met de meeste glutenvrije opties? Nee absoluut niet, maar er zijn een aantal glutenvrije producten waar ik zeer tevreden over ben.

 

Kraak chips

Dit is het huismerk chips van de Aldi en kent vele verschillende smaken. Bijna alle smaken zijn glutenvrij, maar helaas zitten er een aantal tussen die dat niet zijn. Iets waar ik positief verrast door ben, is de paprika chips van dit merk. Deze is glutenvrij! Ik ben gewend dat eigenlijk elk merk paprika chips een no-go is. Het vinden van een glutenvrij merk voelt dus als een grote overwinning en een feestje. Naast de paprika smaak zijn ook de smaken als barbecue, cheese onion en bolognese glutenvrij.

 

Pasta

Met puur toeval ben ik in de schappen de glutenvrije pasta tegen gekomen. Vooral de prijs heeft mij positief verrast; de pasta kost €1,09 voor 500 gram en de spaghetti  €1,12. Voor deze prijs kon ik het dus ook niet laten liggen. Ik moet toegeven, de verwachtingen waren niet heel hoog. Goedkoop is helaas bij glutenvrij geen zekerheid dat het lekker is. Deze pasta is als je het mij vraagt een geweldige optie. Het is lekker en het kost voor een glutenvrij product vrijwel niets. Zeker de moeite waard om te proberen als je het mij vraagt.

 

Krulfriet

Het is iets redelijks nieuws bij de friettenten en ik was er eigenlijk niet bekend mee tot een vriendin het bij de friettent in Tilburg bestelde.  Ik vond het super lekker, maar merkte na een paar pinnetjes al dat het niet glutenvrij was. In diverse winkels zag ik krulfriet in de vriezer liggen, maar helaas waren deze nooit glutenvrij. Tot ik de curly frites van de Aldi in de vriezer zag liggen. Uit gewoonte draaide ik de verpakking om, las ik het en uit reflex wilde ik het alweer terug leggen. Op dat moment besefte ik dat ik de friet juist wel mocht hebben. Deze gingen dus meteen mee naar huis en de airfryer in. Super lekkere frietjes en deze liggen sindsdien dus ook standaard in mijn vriezer.

 

Pannenkoeken mix

Met pure toeval kwam ik deze mix tegen bij de kassa van de Aldi. De mix lag in de bak bij de kassa, dus mijn eerste gedachte was. Uiteraard ik vind een nieuw glutenvrij producten en het is nu alweer in de uitverkoop. Gelukkig had ik het mis, het is vast in het assortiment te vinden en lag puur ter kennismaking bij de kassa. Uiteraard de mix mee genomen en uitgeprobeerd tijdens mijn pannenkoeken proeverij. Deze mix was niet alleen mijn favoriet tijdens de proeverij, maar ook die van mijn niet glutenvrije gasten. De smaak was zeer romig, maar de pannenkoeken vulde wel heel erg goed. 

 

Er zijn nog steeds een hoop dingen niet glutenvrij bij de Aldi, zoals de meeste pastasausen in pot. Toch kom ik graag bij de Aldi en ben ik blij met de nieuwe glutenvrije producten die worden toegevoegd aan het assortiment. Er zijn glutenvrije afbak broodjes in de aanbieding geweest bij de Aldi die erg lekker waren. Helaas zitten deze broodjes nog niet in het vaste assortiment, maar hopelijk komen deze daar wel!

 

Pasta - Aldi
Pannenkoeken mix - Aldi
Curly fries -Aldi