Holland & Barrett

Vroeger dacht ik altijd dat Holland & Barrett een winkel was voor pillen, voedingssupplementen en biologische ‘zooi’. Ik kwam er dus eigenlijk ook nooit binnen, maar sinds ik op mezelf woon is dit veranderd. Ik ben namelijk redelijk dicht bij een vestiging gaan wonen en krijg daardoor dus elke week de folder binnen. Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met de winkel en daar ben ik nog steeds blij mee.

 

De van origine Britse gezondheidswinkel is gevestigd in 16 landen en heeft in totaal ongeveer 1.600 vestigingen. Hiervan zijn ongeveer 200 winkels gevestigd in Nederland. In 2003 heeft Holland & Barrett de gezondheidsketen De Tuinen overgenomen en dat is ongeveer ook het moment geweest dat de eerste vestigingen in Nederland kwamen. De winkel gelooft in de kracht van de natuur en daarom zijn alle producten ontwikkeld op basis van natuurlijke ingrediënten.

 

De winkels verkopen onder andere producten van Schär, toch wel het bekendste merk van glutenvrije producten. Daarnaast verkopen ze ook andere glutenvrije merken zoals de glutenvrije bakker en hebben ze een eigen merk waarvan een hoop producten ook glutenvrij zijn.

Zelf loop ik eigenlijk altijd wel even binnen als ik langs de Holland & Barrett vestiging loop. Met regelmaat zijn de glutenvrije producten afgeprijsd met een rode sticker te vinden. Dit is leuk voor de portemonnee en zo proef ik vaak nieuwe producten.

 

Naast de rode afprijs stickers, hebben ze met regelmaat een folderactie op glutenvrije producten. De ene keer is het een percentage op enkel de glutenvrije producten, maar de andere keer is het een 2e gratis actie op alles in de hele winkel. Het fijne van deze winkel is dat je ook online kunt bestellen. Kun je dus een dag niet langs de fysieke winkel gaan, dan kan je het altijd thuis laten bezorgen.

 

Dacht jij ook dat de Holland & Barrett een biologische ‘zooi’ winkel is? Loop er dan zeker een keer naar binnen en laat je net als mij verbazen. Je gaat er een hoop glutenvrije dingen vinden en daarnaast wordt je enorm goed geholpen door het personeel waardoor je extra kunt Genieten zonder Gluten.