Jumbo

Jumbo supermarkt Met het werk gaan wij vrijwel voor elke lunch nog even snel langs de Jumbo om de lunch te scoren. Wij zitten om de hoek bij een Jumbo foodmarkt. Deze zijn nog groter dan het gemiddelde Jumbo filiaal waardoor ook op glutenvrij gebied ik vaak positief verrast wordt. Dit wil niet zeggen dat als je een kleinere Jumbo in de buurt hebt zitten je niets kunt vinden. Elke Jumbo biedt een glutenvrij assortiment, het ene assortiment is alleen wat groter als het anderen.

 

YAM

Yam is een merk dat diverse glutenvrije producten maakt en dit in diverse winkels verkoopt. Jumbo is één van de verkooppunten. Yam biedt brood, broodjes en koekjes/cake. Doordat er zoveel verschillende soorten broden zijn, is er voor iedereen wel een brood dat in de smaak valt. Naast het brood zijn er ook diverse soorten koek zoals vanille cake, gevulde speculaas en oliebollen. Zelf vind ik vooral het bruine brood erg lekker, maar ben ik echt een number one fan van de muffins van YAM. Het is dat de prijs het niet toelaat om er dagelijks een te nemen, maar ander ging er echt elke dag wel een mijn mond in!

 

Het glutenvrije schap

Elke winkel heeft altijd op de dieet afdeling een glutenvrij schap. Afhankelijk van de grootte van de winkel is dit 1 of 2 stellingen breed uitgezet. Er zijn diverse glutenvrije merken te vinden. De meest bekende is natuurlijk Schär. Dit merk kent iedereen wel en wordt ook bij de jumbo verkocht. Zelf heb ik via de Jumbo kennis gemaakt met het merk Free From. Dit merk is overigens ook op andere plaatsen te koop, maar doordat ik het fysiek als eerste bij de Jumbo zag, ben ik er op die manier bekend mee geworden. Het derde merk dat ook altijd in het schap ligt is Céréal. Dit merk is niet alleen glutenvrij, maar ook lactose vrij. Ik hoor steeds vaker dat mensen deze combinatie hebben, waardoor Céréal een ideaal merk is. Daarnaast is er altijd een (klein) glutenvrij vriezer assortiment aanwezig. Hier liggen altijd broodjes, pizzadeeg en vaak kant en klare maaltijden van Schär. Zelf ben ik geen fan van de producten die hier liggen omdat het aan de dure kant is of erg smaakloos is (alsof de kou de smaak heeft vervangen). Het pizzadeeg van Schär wil ik nog wel eens kopen. Hier maakt ik dan deegrolletjes van of ik bak er een verse pizza mee.

 

Glutenvrije tortellini

Per toeval kwam ik de verse glutenvrij tortellini van de Jumbo tegen in het koelschap. De tortellini is aan de dure kant, maar dat is het als je het mij vraagt dubbel en dwars waard. De tortellini is gevuld met gedroogde ham en deze smaak is ook echt zeer sterk aanwezig. Als je het mij vraagt hoeft er dus bijna niets bij geserveerd te worden. Benieuwd naar een uitgebreide review van de pasta? Lees dan mijn pasta review.

 

Gebak

Bij de Foodmarkt waar ik altijd boodschappen doe, is altijd iets van glutenvrij vers gebak aanwezig. Dit zijn vaak appelpuntjes en tompoezen, maar niet elke winkel heeft dit. Een geweldige oplossing hiervoor zijn de aardbeien soesjes die verkocht worden. Deze zijn van zichzelf glutenvrij. LET OP ze kunnen wel sporen van gluten bevat. Zelf ben ik hier redelijk gevoelig voor en krijg ik geen last, maar maak deze beslissing altijd voor jezelf of je ze durft te nemen.

 

Al met al doet Jumbo ontzettend zijn best om het glutenvrije assortiment beetje bij beetje uit te breiden. Door het hebben van een Jumbo in elke stad/dorp is het super makkelijk om in Nederland overal te kunnen Genieten zonder Gluten.

Glutenvrije tortellini
Jumbo schap glutenvrij
Aardbeien soesjes