Lidl

Het is dat de Lidl niet dichtbij mijn huis is, maar anders zou ik er sowieso elke week een bezoekje brengen. De winkel heeft namelijk net iets meer ‘aparte’ dingen in verhouding met de Aldi waar ik nu altijd boodschappen doe.

 

Glutenvrije weken

Diverse weken per jaar is de Lidl een wallah voor mensen met coeliakie. Tijdens deze weken zijn er een hoop glutenvrije producten te koop. Niet elke keer zijn dezelfde producten te koop, maar een vast product zijn de afbakbroodjes. Deze sla ik altijd als een gek in. De broodjes zijn per 3 verpakt en te verkrijgen in de smaken rustiek, klassiek en zaden. Mijn persoonlijke favoriet zijn de rustieke broodjes, maar ook de andere vind ik lekker.

 

Wat ik ook altijd koop als ze er zijn, zijn de diepvriesmaaltijden. Met mijn werk is het soms handig om snel iets in de oven te schuiven. Als ik niet zorg dat ik standaard iets in de vriezer heb liggen, zou ik enorm veel geld kwijt zijn aan thuisbezorgd. Vooral de zalm lasagne is een persoonlijke favoriet.

 

Naast de diepvriesmaaltijden en de broodjes zijn er ook producten als groenten pasta, koekjes, bakmixen, toastjes, zoutsticks en nog een van mijn lievelingsproducten; vissticks.

 

Helaas zitten deze producten niet in het vaste assortiment, iets wat wel zou moeten als je het mij vraagt.

 

Gelukkig zijn er ook genoeg producten in het assortiment die standaard glutenvrij zijn. De snack afdeling is er een die ik nooit oversla als ik in de Lidl ben. De chips van het merk ‘Snack Day’ heeft enorm veel smaken die glutenvrij zijn. Daarnaast hebben ze ook glutenvrije borrelnootjes. Let op niet alle nootjes van het merk Alesto zijn glutenvrij. Check dus altijd de verpakking voordat je ze aanschaft en op eet.

 

Naast de producten heeft Lidl nog een top service online: recepten! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten en wil altijd net iets anders dan de meeste maken. De recepten van de Albert Heijn en de Jumbo kennen we allemaal. De website en recepten van de Lidl zijn (nog) onbekend wat ik als pluspunt zie. Beseffende dat ik nu mijn geheime bron prijs geef, hoop ik dat jullie de recepten net zo lekker en verrassend vinden als ik.

 

Nog een leuk Genieten zonder Gluten feitje; Lidl deelde een van mijn gemaakte recepten op haar Instagram pagina. Het ging om mijn shakshuka gemaakt met daarbij een heerlijk glutenvrij broodje van de Lidl.

 

We blijven dus hopen dat de glutenvrije producten in het vaste assortiment van de Lidl komen en tot die tijd blijven we in de actie werken extra Genieten zonder Gluten.