Online supermarkten

Ondertussen is online je boodschappen doen een van de normaalste zaken van de wereld, maar hoe zit dit met glutenvrije producten? In deze blog bespreek ik de online glutenvrije supermarkten waar ik zelf ervaring mee heb. Er zijn er dus mogelijk meer, maar met deze heb ik nog geen ervaring.

 

Uiteraard heb je de ‘standaard’ supermarkten waar je online kunt bestellen. Deze verkopen ook glutenvrije producten, maar dan is het altijd een zoektocht naar welke producten je mag. Gelukkig zijn er ondertussen ook webshops die 100% glutenvrije zijn.  

 

Glutenvrije webshop

Deze webshop noem ik altijd de groene webshop. Niet groen als in biologisch, maar het logo is groen en ik ben erg slecht in namen. Ik heb deze webshop dus ook als favoriet op mijn telefoon staan onder die naam.

 

Laten we beginnen met het feit dat deze webshop ook een fysieke winkel heeft. Deze is te vinden in Ede en daar hebben ze een groot assortiment aan glutenvrije diepvriesproducten. De winkel is te vinden aan de Verlengde Blokkenweg 1 onder de naam Van Voorst & Hardeman.

 

De website heeft een zeer duidelijke en overzichtelijke opbouw. De eerste 3 categorieën van de website zijn mijn persoonlijke favorieten: aanbiedingen, nieuwe producten en opruiming. Laten we eerlijk zijn, glutenvrije producten zijn al duur genoeg. Wanneer je dus aanbiedingen of opruimingsproducten kunt kopen, is dit altijd mooi meegenomen. De aanbiedingen zijn per week verschillend, de opruimingen zijn producten die uit het assortiment gaan of tegen de houdbaarheidsdatum aan lopen.

 

Alle 4000+ producten zijn opgedeeld in overzichtelijke categorieën zoals brood, meel en broodmix, warme maaltijd, kant en klaar en ga zo nog maar even door. Wanneer je een categorie kiest, krijg je als eerste de bestellers te zien en daaronder staan alle producten. De producten kunnen op prijs, naam of merk worden gesorteerd waardoor je het zoeken makkelijker kunt maken.

 

De producten kunnen worden opgehaald in de winkel, bij een PostNL ophaalpunt of je laat het thuis/op je werk bezorgen. Wanneer je kiest voor PostNL komt er €4,95 bij op de rekening als bezorgkosten. Bestel je voor meer dan €45,-? Dan wordt alles gratis bij je thuis bezorgt. Bezorgen kan, met enkele uitzonderingen door, de volgende dag al geleverd worden. Het verse brood is hier sowieso een uitzondering op. Hiervoor is een speciale bezorgtijd, deze is duidelijk op de website te vinden.

 

Ik vind de website erg fijn en bestel ook met enige regelmaat producten. Persoonlijk vind ik het wel aan de duurdere kant, er zijn producten goedkoper te koop op andere plekken. Wat ik wel perfect vind aan deze website, is dat er een hele hoop producten te koop zijn die op andere plekken niet te koop zijn. Het biedt dus de kans om nieuwe producten te leren kennen en je hebt het altijd snel in huis!

 

De glutenvrijemarkt

Vanwege het rode logo, noem ik dit de rode winkel. Het fijne van deze webshop is dat er ook een mobiele app van is. Je kunt dus ook vanuit de app je bestelling plaatsen, maar uiteraard kan het ook gewoon via de website.

 

De structuur van de website is heel duidelijk en overzichtelijk. Naast eten is er ook een speciale categorie met drinken. Vooral de biertjes die hier verkocht worden, bestel ik graag om te drinken of om heerlijk mee te koken. Ook deze website heeft een opruiming en aanbieding categorie die ik met veel plezier bezoek.

 

Je kunt je bestelling laten thuis bezorgen of bij een PostNL afhaalpunt. Wanneer je besteld voor €50,- betaal je geen verzendkosten. Bestel je voor een lager bedrag? Dan betaal je de standaard bezorgkosten van PostNL die €4,95 zijn. Vers brood van verschillende leveranciers wordt op diverse momenten bezorgd. Dit staat netjes per merk brood op de website vernoemd. Wanneer je voor 16:00 uur op een werkdag besteld, heb je de volgende dag jou bestelling in huis.

 

Deze website staat ook onder mijn favorieten als het gaat om het bestellen van glutenvrije producten. De producten zijn wel wat aan de prijzige kant en soms goedkoper te vinden, maar de bestelling is altijd snel in huis. Naast de producten, ga ik ook met regelmaat even door de blogs heen om meer te leren over nieuwe producten en nieuwe recepten.

 

We zijn er dus nog lang niet, maar gelukkig komen er meer glutenvrije opties om online je boodschappen te bestellen. Heb jij ervaring met bovenstaande of andere online supermarkten? Dan hoor ik het graag van je zodat we samen nog meer kunnen Genieten zonder Gluten.